Siirry sisältöön

Marin polku Toivasella

rinne_mari

Tämän kesän työnjohtoharjoittelua suorittanut Mari Rinne on aloittanut työt Toivasella kesällä 2021. Mari oli hakenut keväällä Lapin Ammattikorkeakouluun opiskelemaan rakennusmestariksi ja sai samalla viikolla tiedon sekä uudesta työpaikasta että opiskelupaikasta.

Työt Toivasella Mari aloitti maarakennustyöntekijänä kaapelityömailla Rovaniemen toimipisteessä. Peruskoulun jälkeen Mari suoritti turvallisuusalan perustutkinnon ja työskenteli pitkään lentokentällä turvatarkastushommissa. Toivasen työpaikkailmoituksen Mari löysi netin kautta ja päätti hakea. Työ vaikutti mielenkiintoiselta ja tukisi syksyllä alkavia rakennusmestarin opintoja.

Ensimmäisen kesän jälkeen Mari suuntasi Rovaniemeltä Kittilän kaivokselle varustelijaksi sekä radiohommiin. Kittilässä Mari kertoo viihtyneensä hyvin töiden monipuolisuudesta ja työrytmistä johtuen, vapaajaksoilla oli hyvin aikaa suorittaa kouluhommia.

Ensimmäisen vuoden rakennusmestariopinnot sisälsivät maarakennuksen perusteita, geotekniikkaa, mittalaitteiden käytön harjoittelemista sekä paljon matematiikkaaa ja fysiikkaa. Mari koki, että kesän töistä kaapelityömailla oli paljon hyötyä etenkin maarakennuksen kursseilla. ”Opiskelen monimuotoryhmässä ja suurin osa luokkalaisista on ollut alalla jo pitkään ja asioita käydään läpi nopealla tahdilla. Oli suuri etu kun oli jo pohjatiedot olemassa”, Mari kertoo.

Kittilässä vietetyn talven jälkeen Mari siirtyi takaisin Rovaniemelle ja aloitti ensimmäisen harjoittelunsa työnjohtajana. Harjoittelun aikana Mari on päässyt tekemään esimerkiksi laskuja sekä työmaiden suoritemittauksia ja osallistumaan työmaakokouksiin.

Toivotaan Marille menestystä opintoihin ja pitkää uraa maarekennuksen parissa😎

Blog and announcements

Blog

Marin polku Toivasella

Tämän kesän työnjohtoharjoittelua suorittanut Mari Rinne on aloittanut työt Toivasella kesällä 2021….

Read more
Lehdistötiedotteet

Veljekset Toivanen ja Sotkamo Silver yhteistyöhön

  Tiistaina 8. kesäkuuta oli yksi Veljekset Toivasen yrityshistorian suurimmista päivistä.  Sotkamo…

Read more
News

Drone osaksi mittalaitteistoamme

Olemme hankkineet dronen osaksi mittalaitteistoamme. Projektijohtajana uuden mittalaitteen käyttöönotossa toimii Tero Koistinen….

Read more
News

Antti eläkkeelle

Viime kesänä etsimme kisälliä meidän Kemin sepän, Antin, oppiin. Tarkoituksena oli, että…

Read more
Blog

Visma Ski Classic

  Työnantajana haluamme kannustaa työntekijöitämme terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Viime kesänä lanseeratun…

Read more
Blog

Kaivospalveluille uusi päällikkö

Veljekset Toivanen Oy:n strategia on ollut vuodesta 2018 suunnata osa resursseja maan-alaiseen kaivostoimintaan.Yritys…

Read more

Social media

[elfsight_facebook_feed id="1"]