Siirry sisältöön

Veljekset Toivanen ja Sotkamo Silver yhteistyöhön

WhatsApp Image 2022-06-10 at 11.51.02

 

Tiistaina 8. kesäkuuta oli yksi Veljekset Toivasen yrityshistorian suurimmista päivistä.  Sotkamo Silver ja Veljekset Toivanen allekirjoittivat 3 vuoden ja 2 optiovuoden mittaisen sopimuksen
hopeakaivoksen pääurakoinnista.

”Edistymisemme kaivosteollisuuden toimijana on edennyt suunnitellusti ja strategian mukaisesti. Asetimme tavoitteen, etsimme oikeat ihmiset ja saimme sen, mitä lähdimme hakemaan. En voi olla kuin ylpeä siitä, että saamme aloittaa ensimmäisen louhintaurakkamme tammikuussa 2023”, kertoo yrittäjä Jukka Toivanen. Toivasen mukaan suurin kiitos tavoitteen saavuttamisesta kuuluu hiljattain kaivostoimintojen päällikön tehtävässä aloittaneelle Ari Keskitalolle. ”Arin vankka osaaminen
kaivosalalla vei meidät maaliin Sotkamo Silverin urakkasopimuksessa.”

Ari Keskitalon mielestä kyseinen urakka on Toivaselle oivallinen tilaisuus osoittaa, että yritys kykenee toimimaan kokonaisvaltaisena urakoitsijana kaivosteollisuudessa. ”Koen kunnia-asiana olla mukana tässä projektissa, sillä menneinä vuosina olin mukana käynnistämässä kaivoshanketta, ja nyt saan olla mukana myös tuotantovaiheessa”, Keskitalo summaa. ”Tähänastisten tilaajan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella odotan innolla, että pääsemme yhteistyössä kehittämään Sotkamo Silverin kaivosta.”

Sotkamo Silver on Kainuussa sijaitseva hopeakaivos. Pääurakointi koostuu monesta eri työtehtävästä, kuten louhinnasta, murskauksesta, lastauksesta ja kuljetuksesta. Urakka tulee työllistämään 80−100 kaivosalan osaajaa. Rekrytoinnit tehtävään aloitetaan alkusyksyllä. Työllistämisessä Veljekset Toivanen vaalii arvojaan paikallisuudesta sekä vastuullisuudesta: yritykselle on tärkeää olla vastuuntuntoinen työnantaja. Kainuun alueella Veljekset Toivanen toimii jo Terrafamen ja Elementis Mineralsin kaivoksilla, ja kohta yritys saa sopimuskumppaneidensa joukkoon myös Sotkamo Silverin.

Sotkamo Silver Ab: konserninjohtaja Erkki Kuronen kertoo: ”Vakuutuimme Toivasen asenteesta ja sitoutumisesta urakkaneuvottelujen aikana. Henkilöstöstä välittyy tekemisen meininki ja aito usko arvoihin. Tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa, kohti yhdessä sovittuja tavoitteita, jo ennen varsinaisen urakan alkua”.

 

Kuvassa vasemmalla: Jukka Toivanen, Erkki Kuronen, Mikko Jalasto, Pasi Määttä ja Ari Keskitalo

Erkki Kuronen ja Jukka Toivanen kättelevät sopimuksen solmimisen kunniaksi.

 

 

 

 

 

Blog and announcements

Blog

Marin polku Toivasella

Tämän kesän työnjohtoharjoittelua suorittanut Mari Rinne on aloittanut työt Toivasella kesällä 2021….

Read more
Lehdistötiedotteet

Veljekset Toivanen ja Sotkamo Silver yhteistyöhön

  Tiistaina 8. kesäkuuta oli yksi Veljekset Toivasen yrityshistorian suurimmista päivistä.  Sotkamo…

Read more
News

Drone osaksi mittalaitteistoamme

Olemme hankkineet dronen osaksi mittalaitteistoamme. Projektijohtajana uuden mittalaitteen käyttöönotossa toimii Tero Koistinen….

Read more
News

Antti eläkkeelle

Viime kesänä etsimme kisälliä meidän Kemin sepän, Antin, oppiin. Tarkoituksena oli, että…

Read more
Blog

Visma Ski Classic

  Työnantajana haluamme kannustaa työntekijöitämme terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Viime kesänä lanseeratun…

Read more
Blog

Kaivospalveluille uusi päällikkö

Veljekset Toivanen Oy:n strategia on ollut vuodesta 2018 suunnata osa resursseja maan-alaiseen kaivostoimintaan.Yritys…

Read more

Social media

[elfsight_facebook_feed id="1"]