Siirry sisältöön

Katso, tuo tyttö on työmies!

Toimisto

Maarakennus- ja teollisuusala mielletään miesvaltaiseksi alaksi, eikä suotta.  Naisenergia alalla alkaa kuitenkin olla kasvussa ja naisia hakeutuu enenevissä määrin työskentelemään infrarakentamisen pariin. Työnjohdon assistenttimme Sanna Bergman sai todistaa henkilökohtaisesti  sitä, että naiset maarakennusalalla eivät ole aivan jokapäiväinen ilmestys. Paikallisessa ruokakaupassa Toivasen huomiotakki päällä asioidessaan kuuli lapsen suusta spontaanin lausahduksen; ”Äiti katso! Tuo tyttö on työmies”.

Sanna työpöytänsä ääressä

Sanna aloitti työnsä Veljekset Toivanen Oy:n palveluksessa heinäkuussa 2018. Paikallislehti Enontekiöläisessä nähty ilmoitus avoimesta työnjohdon assistentin paikasta kolahti Sannaan heti; ”Tuossahan on minun työpaikka” – kertoo silloin Karessudannossa lihanleikkaajana työskennellyt Sanna tuumineen. Työkokemuksensa ja hyvän pohjan assistentin tehtäville hän on hankkinut  erinäisistä kaupanalan tehtävistä, osastovastaavana, myyjänä ja esimiehenä. Sannan toimipiste sijaitsee Agnico Eaglen Kittilän kultakaivoksella. Työtehtäviin kuuluvat työmaapäiväkirjan hallinnointi, laskutus, henkilöstöasioiden hoitamista ja mitä milloinkin muuttuvassa kaivosympäristössä sattuu eteen tulemaan. Toimenkuvan moninaisuus ja haasteellisuus eivät tulleet Sannalle yllätyksenä; ”Näin heti, että siellähän tarvitaan sellaista jämerää emäntää”.

Monitaitoisena ja työtäpelkäämättömänä ihmisenä Sanna on saanut niin työkavereiden kuin tilaajankin luottamuksen. Sanna kertoo viihtyneensä Veljekset Toivasen palveluksessa hyvin, vaikka kyseessä on  suurehko yritys, on työilmapiirin lämminhenkisyys ja välittömyys yllättänyt positiivisesti. Positiivista palautetta osataan antaa ja työntekijöistä ollaan aidosti kiinnostuneita. ”Mahtava työpaikka, missä on ammattitaitoisia ja pitkähermoisia ihmisiä. Jos apua tai neuvoja tarvii, niitä saa aina” – Sanna kuvailee.

 

Miia Kuusikoski työntouhussa Kittilän kaivoksella

Veljekset Toivasen reilusta 300 työntekijästä naisia on tällä hetkellä 13. Naisia työskentelee maarakennusksessa, hallinnossa, työnjohtotehtävissä sekä kaivoksella. Kittilän kaivoksen viidestä vuorotyönjohtajasta kaksi ovat naisia. Miia Kuusikoski on kaivosalan pitkäaikainen konkari. Miian työnjohdollisesta osaamisesta kuuluu kaivokselta positiivista palautetta työntekijöiltä.

 

Kemin toimipisteessä talous- ja palkkahallinnosta vastaa talousjohtaja Kaisa Kontio. Kaisan kokemus ja tietämys yrityksen toiminnasta on vertaansa vailla. 13 vuoden työuransa aikana Kaisa on nähnyt yrityksen  eri vaiheet aitiopaikalta. Kaisa on ollut ensimmäinen naispuolinen työntekijä Veljekset Toivasen palveluksessa.  Toisena naispuolisena työntekijänä yrityksessä aloitti kymmenen vuotta sitten Arja-mummu. Jo kunnioitettavan 74-vuoden iän saavuttanut Arja-mummu siivoaa Meri-Lapin alueella työmaiden sosiaalitiloja ja toimistoja.

Organisaatiossa muita naispuolisia ammattilaisia ovat Kittilän kaivoksella työskentelevä vuorotyönjohtaja Jaana Kasurinen, Kemissä kaivostyöntekijänä Anne Kääntö, kuljetuspäällikkönä  Tiia Mäkitulkkila, talousassistenttina Oulussa Maiju Kuijansuu ja Kemissä Ilona Ylivallo, henkilöstöpäällikkö Saara Paavola, maarakennustyöntekijänä Kemissä Heidi Saviaro sekä Oulussa Pinja Pesonen.

 

Vasemmalta kirjanpitäjä Maija Pieti, joka tuli taloustiimin vahvistukseksi lokakuussa 2018, keskellä Kaisa Kontio ja oikeassa reunassa talousassistentti Ilona Ylivallon äitiyslomansijaisuutta tekevä Anu Rahkonen

 

Tiedotteet ja blogi

Uutiset

Uusia koneita

Uusia koneita Veljekset Toivanen on hankkinut Kemin toimipisteeseen kaksi uutta konetta, Cat…

Lue lisää
Uutiset

Kalotin Vahvin 2021

Saimme keväällä mielenkiintoisen puhelun, kun Kalotin Vahvin voimakilpailun kisajärjestäjä Raimo Isohookana otti…

Lue lisää
Blogi

Toivasen sporttivartti

      Kovasti toivottu, työntekijöiden aloitteesta perustettu Toivasen sporttivartti on käynnistynyt!…

Lue lisää
Blogi

Kemi Run 2021

  10.7. juostiin Kemin sisäsatamassa Kemi Run. Tietöistä johtuen kisamatka oli edellisestä…

Lue lisää
Blogi

Nimitysuutisia – Matti Ruotsalaisesta rakennuspäällikkö

Veljekset Toivanen on aloittanut toimintansa maarakennusliiketoiminnasta. Yrityksen palvelut ovat laajentuneet ja monipuolistuneet…

Lue lisää
Blogi

Kevätsesonki alkaa pakastepuukasasta

Pakastepuukasassa pakastetaan kuusipuuta kesäajan ylitse. Näin puuaines säilyttää tuoreutensa jatkojalostusta varten. Toivanen…

Lue lisää

Olemme myös Sosiaalisessa mediassa