Siirry sisältöön

Katso, tuo tyttö on työmies!

Toimisto

Maarakennus- ja teollisuusala mielletään miesvaltaiseksi alaksi, eikä suotta.  Naisenergia alalla alkaa kuitenkin olla kasvussa ja naisia hakeutuu enenevissä määrin työskentelemään infrarakentamisen pariin. Työnjohdon assistenttimme Sanna Bergman sai todistaa henkilökohtaisesti  sitä, että naiset maarakennusalalla eivät ole aivan jokapäiväinen ilmestys. Paikallisessa ruokakaupassa Toivasen huomiotakki päällä asioidessaan kuuli lapsen suusta spontaanin lausahduksen; ”Äiti katso! Tuo tyttö on työmies”.

Sanna työpöytänsä ääressä

Sanna aloitti työnsä Veljekset Toivanen Oy:n palveluksessa heinäkuussa 2018. Paikallislehti Enontekiöläisessä nähty ilmoitus avoimesta työnjohdon assistentin paikasta kolahti Sannaan heti; ”Tuossahan on minun työpaikka” – kertoo silloin Karessudannossa lihanleikkaajana työskennellyt Sanna tuumineen. Työkokemuksensa ja hyvän pohjan assistentin tehtäville hän on hankkinut  erinäisistä kaupanalan tehtävistä, osastovastaavana, myyjänä ja esimiehenä. Sannan toimipiste sijaitsee Agnico Eaglen Kittilän kultakaivoksella. Työtehtäviin kuuluvat työmaapäiväkirjan hallinnointi, laskutus, henkilöstöasioiden hoitamista ja mitä milloinkin muuttuvassa kaivosympäristössä sattuu eteen tulemaan. Toimenkuvan moninaisuus ja haasteellisuus eivät tulleet Sannalle yllätyksenä; ”Näin heti, että siellähän tarvitaan sellaista jämerää emäntää”.

Monitaitoisena ja työtäpelkäämättömänä ihmisenä Sanna on saanut niin työkavereiden kuin tilaajankin luottamuksen. Sanna kertoo viihtyneensä Veljekset Toivasen palveluksessa hyvin, vaikka kyseessä on  suurehko yritys, on työilmapiirin lämminhenkisyys ja välittömyys yllättänyt positiivisesti. Positiivista palautetta osataan antaa ja työntekijöistä ollaan aidosti kiinnostuneita. ”Mahtava työpaikka, missä on ammattitaitoisia ja pitkähermoisia ihmisiä. Jos apua tai neuvoja tarvii, niitä saa aina” – Sanna kuvailee.

 

Miia Kuusikoski työntouhussa Kittilän kaivoksella

Veljekset Toivasen reilusta 300 työntekijästä naisia on tällä hetkellä 13. Naisia työskentelee maarakennusksessa, hallinnossa, työnjohtotehtävissä sekä kaivoksella. Kittilän kaivoksen viidestä vuorotyönjohtajasta kaksi ovat naisia. Miia Kuusikoski on kaivosalan pitkäaikainen konkari. Miian työnjohdollisesta osaamisesta kuuluu kaivokselta positiivista palautetta työntekijöiltä.

 

Kemin toimipisteessä talous- ja palkkahallinnosta vastaa talousjohtaja Kaisa Kontio. Kaisan kokemus ja tietämys yrityksen toiminnasta on vertaansa vailla. 13 vuoden työuransa aikana Kaisa on nähnyt yrityksen  eri vaiheet aitiopaikalta. Kaisa on ollut ensimmäinen naispuolinen työntekijä Veljekset Toivasen palveluksessa.  Toisena naispuolisena työntekijänä yrityksessä aloitti kymmenen vuotta sitten Arja-mummu. Jo kunnioitettavan 74-vuoden iän saavuttanut Arja-mummu siivoaa Meri-Lapin alueella työmaiden sosiaalitiloja ja toimistoja.

Organisaatiossa muita naispuolisia ammattilaisia ovat Kittilän kaivoksella työskentelevä vuorotyönjohtaja Jaana Kasurinen, Kemissä kaivostyöntekijänä Anne Kääntö, kuljetuspäällikkönä  Tiia Mäkitulkkila, talousassistenttina Oulussa Maiju Kuijansuu ja Kemissä Ilona Ylivallo, henkilöstöpäällikkö Saara Paavola, maarakennustyöntekijänä Kemissä Heidi Saviaro sekä Oulussa Pinja Pesonen.

 

Vasemmalta kirjanpitäjä Maija Pieti, joka tuli taloustiimin vahvistukseksi lokakuussa 2018, keskellä Kaisa Kontio ja oikeassa reunassa talousassistentti Ilona Ylivallon äitiyslomansijaisuutta tekevä Anu Rahkonen

 

Tiedotteet ja blogi

Blogi

Marin polku Toivasella

Tämän kesän työnjohtoharjoittelua suorittanut Mari Rinne on aloittanut työt Toivasella kesällä 2021….

Lue lisää
Lehdistötiedotteet

Veljekset Toivanen ja Sotkamo Silver yhteistyöhön

  Tiistaina 8. kesäkuuta oli yksi Veljekset Toivasen yrityshistorian suurimmista päivistä.  Sotkamo…

Lue lisää
Uutiset

Drone osaksi mittalaitteistoamme

Olemme hankkineet dronen osaksi mittalaitteistoamme. Projektijohtajana uuden mittalaitteen käyttöönotossa toimii Tero Koistinen….

Lue lisää
Uutiset

Antti eläkkeelle

Viime kesänä etsimme kisälliä meidän Kemin sepän, Antin, oppiin. Tarkoituksena oli, että…

Lue lisää
Blogi

Visma Ski Classic

  Työnantajana haluamme kannustaa työntekijöitämme terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Viime kesänä lanseeratun…

Lue lisää
Blogi

Kaivospalveluille uusi päällikkö

Veljekset Toivanen Oy:n strategia on ollut vuodesta 2018 suunnata osa resursseja maan-alaiseen kaivostoimintaan.Yritys…

Lue lisää

Olemme myös Sosiaalisessa mediassa

[elfsight_facebook_feed id="1"]