Siirry sisältöön

Kevätsesonki alkaa pakastepuukasasta

IMG-2599

Pakastepuukasassa pakastetaan kuusipuuta kesäajan ylitse. Näin puuaines säilyttää tuoreutensa jatkojalostusta varten. Toivanen teki ensimmäisen pakastepuukasansa vuonna 2002 Kemin Stora Ensolle,  Veitsiluotoon.

Kasa tehdään uudelleen joka kevät, ja peitetään luonnon lumella. Kiitos lumisen talven;  tänä vuonna lunta kasan peittämiseen löytyi tehdasalueelta. Edellisinä vuosina lunta on kerätty mm. urheilukentiltä. Vuosittain pakastepuukasan peittämiseen menee  lähes yhtä monta kuutiota lunta, kuin kasassa on puuta. Lumen päälle eristeeksi lisätään parkki eli kuorimolta yli jäänyt puun kuoriaines.

Monta tyyliä ja tapaa on vuosien varrella kokeiltu. Noin kahdenkymmenen  vuoden kokemuksella pakastepuukasan rakentamisesta tekniikka on hoitunut tehokkaaksi. Yksi puunpakastamisen ammattilaisista on kokenut kaivinkoneenkuljettajamme Erkki Moisanen.

Erkki on työskennellyt ammattimaisella otteellaan Toivasella jo noin 15-vuoden ajan. Erkki on aina ollut motivoitunut ja aikaansaava tekijä.

Eläkeiän Erkki saavutti jo muutama vuosi sitten. Hän ei kuitenkaan antanut sen häiritä työuransa jatkoa. Kesällä 70 vuotta täyttävää Erkkiä motivoi jatkamaan hieno työporukka ympärillä. Toivottavasti epidemiatilanne rauhoittuu ja pääsemme kesäkuussa yhdessä juhlistamaan Erkin syntymäpäiviä.

Työnantajan näkökulmasta on erittäin positiivista huomata, että työtehtäviä jatketaan vielä eläkeiän ylityttyä. Silloin tietää, että työkykyjohtamisessa on tehty oikeita valintoja.

 

Tiedotteet ja blogi

Blogi

Marin polku Toivasella

Tämän kesän työnjohtoharjoittelua suorittanut Mari Rinne on aloittanut työt Toivasella kesällä 2021….

Lue lisää
Lehdistötiedotteet

Veljekset Toivanen ja Sotkamo Silver yhteistyöhön

  Tiistaina 8. kesäkuuta oli yksi Veljekset Toivasen yrityshistorian suurimmista päivistä.  Sotkamo…

Lue lisää
Uutiset

Drone osaksi mittalaitteistoamme

Olemme hankkineet dronen osaksi mittalaitteistoamme. Projektijohtajana uuden mittalaitteen käyttöönotossa toimii Tero Koistinen….

Lue lisää
Uutiset

Antti eläkkeelle

Viime kesänä etsimme kisälliä meidän Kemin sepän, Antin, oppiin. Tarkoituksena oli, että…

Lue lisää
Blogi

Visma Ski Classic

  Työnantajana haluamme kannustaa työntekijöitämme terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Viime kesänä lanseeratun…

Lue lisää
Blogi

Kaivospalveluille uusi päällikkö

Veljekset Toivanen Oy:n strategia on ollut vuodesta 2018 suunnata osa resursseja maan-alaiseen kaivostoimintaan.Yritys…

Lue lisää

Olemme myös Sosiaalisessa mediassa

[elfsight_facebook_feed id="1"]