Siirry sisältöön

Kevätsesonki alkaa pakastepuukasasta

IMG-2599

Pakastepuukasassa pakastetaan kuusipuuta kesäajan ylitse. Näin puuaines säilyttää tuoreutensa jatkojalostusta varten. Toivanen teki ensimmäisen pakastepuukasansa vuonna 2002 Kemin Stora Ensolle,  Veitsiluotoon.

Kasa tehdään uudelleen joka kevät, ja peitetään luonnon lumella. Kiitos lumisen talven;  tänä vuonna lunta kasan peittämiseen löytyi tehdasalueelta. Edellisinä vuosina lunta on kerätty mm. urheilukentiltä. Vuosittain pakastepuukasan peittämiseen menee  lähes yhtä monta kuutiota lunta, kuin kasassa on puuta. Lumen päälle eristeeksi lisätään parkki eli kuorimolta yli jäänyt puun kuoriaines.

Monta tyyliä ja tapaa on vuosien varrella kokeiltu. Noin kahdenkymmenen  vuoden kokemuksella pakastepuukasan rakentamisesta tekniikka on hoitunut tehokkaaksi. Yksi puunpakastamisen ammattilaisista on kokenut kaivinkoneenkuljettajamme Erkki Moisanen.

Erkki on työskennellyt ammattimaisella otteellaan Toivasella jo noin 15-vuoden ajan. Erkki on aina ollut motivoitunut ja aikaansaava tekijä.

Eläkeiän Erkki saavutti jo muutama vuosi sitten. Hän ei kuitenkaan antanut sen häiritä työuransa jatkoa. Kesällä 70 vuotta täyttävää Erkkiä motivoi jatkamaan hieno työporukka ympärillä. Toivottavasti epidemiatilanne rauhoittuu ja pääsemme kesäkuussa yhdessä juhlistamaan Erkin syntymäpäiviä.

Työnantajan näkökulmasta on erittäin positiivista huomata, että työtehtäviä jatketaan vielä eläkeiän ylityttyä. Silloin tietää, että työkykyjohtamisessa on tehty oikeita valintoja.

 

Tiedotteet ja blogi

Uutiset

Kalotin Vahvin 2021

Saimme keväällä mielenkiintoisen puhelun, kun Kalotin Vahvin voimakilpailun kisajärjestäjä Raimo Isohookana otti…

Lue lisää
Blogi

Toivasen sporttivartti

      Kovasti toivottu, työntekijöiden aloitteesta perustettu Toivasen sporttivartti on käynnistynyt!…

Lue lisää
Blogi

Kemi Run 2021

  10.7. juostiin Kemin sisäsatamassa Kemi Run. Tietöistä johtuen kisamatka oli edellisestä…

Lue lisää
Blogi

Nimitysuutisia – Matti Ruotsalaisesta rakennuspäällikkö

Veljekset Toivanen on aloittanut toimintansa maarakennusliiketoiminnasta. Yrityksen palvelut ovat laajentuneet ja monipuolistuneet…

Lue lisää
Blogi

Kevätsesonki alkaa pakastepuukasasta

Pakastepuukasassa pakastetaan kuusipuuta kesäajan ylitse. Näin puuaines säilyttää tuoreutensa jatkojalostusta varten. Toivanen…

Lue lisää
Blogi

Lumet liikkeelle! – Kattolumiharja keventää kertyneen lumikuorman

Kattolumiharjaus on tehokas, turvallinen ja taloudellinen tapa puhdistaa katot suuresta lumikuormasta.  …

Lue lisää

Olemme myös Sosiaalisessa mediassa