Siirry sisältöön

Yön sankarit – telematiikkaa valtatien varrelle

IMG-20190920-WA0002

Valtatie neljän, eli tutummin nelostien varteen on kesällä 2018 alkanut nousta Led-näyttöjä. Keneltäkään Oulun suunnalla liikkuneelta tienkäyttäjältä on tuskin jäänyt huomaamatta mittavat tietyömaat. Osuutensa tuosta suurhankkeesta sai myös Veljekset Toivanen Oy telematiikan osalta. Noin kymmenen henkilöä liki kahden vuoden ajan työllistänyt urakka on tehty pääsääntöisesti yötyönä. Haasteellisen työrupeaman toteuttaneet työntekijät ansaitsevat erityiskiitoksen urakan urhoollisesta hoitamisesta, poikkeuksellisesta työajasta sekä vilkkaasti liikennöidystä työmaasta huolimatta. On selvää, että etenkin syksyisin kun säät kylmenivät ja yöt pimenivät oli työntekijät varmasti kovilla, siitä huolimatta työpanokseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Kaksi vuotta kestäneet yötyöt valtatien varrella alkavat olla Toivasten osalta loppusuoralla.

”Yötyö on onnistunut ilman suurempia vastoinkäymisiä, vaikkakin öiseen aikaan asioiden selvittäminen on käytännössä mahdotonta. Kaikesta huolimatta miehet ovat jaksaneet hyvin!” – toteaa tyytyväisenä urakassa työnjohtajana toiminut Teemu Suomela.
Hankkeessa onkin asennettu Suomen suurimmart telematiikkaopasteet. Omat haasteensa on tuonut opasteiden suuri koko. Suurimmat asennetut opasteet ovat tiensivuun asennettuja infotauluja, joiden leveys on 7,5 metriä ja korkeus 3,7 metriä.
”Opastetaulujen logistiikka on tuottanut ajoittain pään vaivaa, koska kokonsa puolesta oli vaarana että ne jouduttaisiin kuljettamaan erikoiskuljetuksella. Sopivan kuljetuskaluston löytäminen kuitenkin ratkaisi senkin pulman.” – toteaa hankkeen projektipäällikkö Matti Ruotsalainen.

Urakka-alue ulottuu Limingan Haaransillalta aina Iihin Räinänperälle sekä Oulun Laanilasta Kiiminkiin saakka. Tilaajana työllä on Väylävirasto. Urakka sisältää muun muassa reilun 130 led-näytön asennusta, kiinteitä varareittiopastimia yli 30 kappaletta sekä noin 20 kilometriä putkireitin rakennustöitä ja 140 kilometriä kaaplein asennusta.  Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Oulun Energia Urakointi Oy, jonka aliurakoitsijana Veljekset Toivanen Oy on toiminut infrarakentamisessa. Urakassa on käytetty koneohjausjärjestelmää, joka paikantaa satelliitin kautta rakennettavan reitin ja asennettavien komponenttien esimerkiksi info-taulujen sijainin. Koneohjausjärjeestelmällä kartoitetaan rakennettu reitti ja kaikki siihen asenneteut komponentit.

 

”Vuoden 2018 aikana vedimme hankeosaan yksi kuuluvat kaapelit ja asensimme näytöt Oulun keskustan alueelle, eli Lintula – Isko välille. Lisäksi tehtiin hankeosa 4: Laanila-Kiiminki välille. Vuonna 2018 töitä tehtiin Joulukuuhun asti, talvi pidetiin taukoa töistä ja  jatkoimme uudestaan  vuoden 2019 toukokuussa.” Suomela sanoo.

VT4-projektin yönsankareita viettämässä ansaittuja harjakaisia Oulun Kart In clubilla syyskuussa 2019.

Tiedotteet ja blogi

Blogi

Marin polku Toivasella

Tämän kesän työnjohtoharjoittelua suorittanut Mari Rinne on aloittanut työt Toivasella kesällä 2021….

Lue lisää
Lehdistötiedotteet

Veljekset Toivanen ja Sotkamo Silver yhteistyöhön

  Tiistaina 8. kesäkuuta oli yksi Veljekset Toivasen yrityshistorian suurimmista päivistä.  Sotkamo…

Lue lisää
Uutiset

Drone osaksi mittalaitteistoamme

Olemme hankkineet dronen osaksi mittalaitteistoamme. Projektijohtajana uuden mittalaitteen käyttöönotossa toimii Tero Koistinen….

Lue lisää
Uutiset

Antti eläkkeelle

Viime kesänä etsimme kisälliä meidän Kemin sepän, Antin, oppiin. Tarkoituksena oli, että…

Lue lisää
Blogi

Visma Ski Classic

  Työnantajana haluamme kannustaa työntekijöitämme terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Viime kesänä lanseeratun…

Lue lisää
Blogi

Kaivospalveluille uusi päällikkö

Veljekset Toivanen Oy:n strategia on ollut vuodesta 2018 suunnata osa resursseja maan-alaiseen kaivostoimintaan.Yritys…

Lue lisää

Olemme myös Sosiaalisessa mediassa

[elfsight_facebook_feed id="1"]