Siirry sisältöön

Yön sankarit – telematiikkaa valtatien varrelle

IMG-20190920-WA0002

Valtatie neljän, eli tutummin nelostien varteen on kesällä 2018 alkanut nousta Led-näyttöjä. Keneltäkään Oulun suunnalla liikkuneelta tienkäyttäjältä on tuskin jäänyt huomaamatta mittavat tietyömaat. Osuutensa tuosta suurhankkeesta sai myös Veljekset Toivanen Oy telematiikan osalta. Noin kymmenen henkilöä liki kahden vuoden ajan työllistänyt urakka on tehty pääsääntöisesti yötyönä. Haasteellisen työrupeaman toteuttaneet työntekijät ansaitsevat erityiskiitoksen urakan urhoollisesta hoitamisesta, poikkeuksellisesta työajasta sekä vilkkaasti liikennöidystä työmaasta huolimatta. On selvää, että etenkin syksyisin kun säät kylmenivät ja yöt pimenivät oli työntekijät varmasti kovilla, siitä huolimatta työpanokseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Kaksi vuotta kestäneet yötyöt valtatien varrella alkavat olla Toivasten osalta loppusuoralla.

”Yötyö on onnistunut ilman suurempia vastoinkäymisiä, vaikkakin öiseen aikaan asioiden selvittäminen on käytännössä mahdotonta. Kaikesta huolimatta miehet ovat jaksaneet hyvin!” – toteaa tyytyväisenä urakassa työnjohtajana toiminut Teemu Suomela.
Hankkeessa onkin asennettu Suomen suurimmart telematiikkaopasteet. Omat haasteensa on tuonut opasteiden suuri koko. Suurimmat asennetut opasteet ovat tiensivuun asennettuja infotauluja, joiden leveys on 7,5 metriä ja korkeus 3,7 metriä.
”Opastetaulujen logistiikka on tuottanut ajoittain pään vaivaa, koska kokonsa puolesta oli vaarana että ne jouduttaisiin kuljettamaan erikoiskuljetuksella. Sopivan kuljetuskaluston löytäminen kuitenkin ratkaisi senkin pulman.” – toteaa hankkeen projektipäällikkö Matti Ruotsalainen.

Urakka-alue ulottuu Limingan Haaransillalta aina Iihin Räinänperälle sekä Oulun Laanilasta Kiiminkiin saakka. Tilaajana työllä on Väylävirasto. Urakka sisältää muun muassa reilun 130 led-näytön asennusta, kiinteitä varareittiopastimia yli 30 kappaletta sekä noin 20 kilometriä putkireitin rakennustöitä ja 140 kilometriä kaaplein asennusta.  Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Oulun Energia Urakointi Oy, jonka aliurakoitsijana Veljekset Toivanen Oy on toiminut infrarakentamisessa. Urakassa on käytetty koneohjausjärjestelmää, joka paikantaa satelliitin kautta rakennettavan reitin ja asennettavien komponenttien esimerkiksi info-taulujen sijainin. Koneohjausjärjeestelmällä kartoitetaan rakennettu reitti ja kaikki siihen asenneteut komponentit.

 

”Vuoden 2018 aikana vedimme hankeosaan yksi kuuluvat kaapelit ja asensimme näytöt Oulun keskustan alueelle, eli Lintula – Isko välille. Lisäksi tehtiin hankeosa 4: Laanila-Kiiminki välille. Vuonna 2018 töitä tehtiin Joulukuuhun asti, talvi pidetiin taukoa töistä ja  jatkoimme uudestaan  vuoden 2019 toukokuussa.” Suomela sanoo.

VT4-projektin yönsankareita viettämässä ansaittuja harjakaisia Oulun Kart In clubilla syyskuussa 2019.

Tiedotteet ja blogi

Uutiset

Uusia koneita

Uusia koneita Veljekset Toivanen on hankkinut Kemin toimipisteeseen kaksi uutta konetta, Cat…

Lue lisää
Uutiset

Kalotin Vahvin 2021

Saimme keväällä mielenkiintoisen puhelun, kun Kalotin Vahvin voimakilpailun kisajärjestäjä Raimo Isohookana otti…

Lue lisää
Blogi

Toivasen sporttivartti

      Kovasti toivottu, työntekijöiden aloitteesta perustettu Toivasen sporttivartti on käynnistynyt!…

Lue lisää
Blogi

Kemi Run 2021

  10.7. juostiin Kemin sisäsatamassa Kemi Run. Tietöistä johtuen kisamatka oli edellisestä…

Lue lisää
Blogi

Nimitysuutisia – Matti Ruotsalaisesta rakennuspäällikkö

Veljekset Toivanen on aloittanut toimintansa maarakennusliiketoiminnasta. Yrityksen palvelut ovat laajentuneet ja monipuolistuneet…

Lue lisää
Blogi

Kevätsesonki alkaa pakastepuukasasta

Pakastepuukasassa pakastetaan kuusipuuta kesäajan ylitse. Näin puuaines säilyttää tuoreutensa jatkojalostusta varten. Toivanen…

Lue lisää

Olemme myös Sosiaalisessa mediassa